Showbiz
0

Saznajte koje su dijelove tijela slavni osigurali

Sarajevo-x.com
Mariah Carey (Foto: AP)
Mariah Carey (Foto: AP)
Osiguravanje dijelova tijela nije novost. Međutim, na listi posebno luckastih osiguranja nalaze se neke bizarne i smiješne. Na listi slavnih koji su se osigurali su poznate manekenke, pjevači i glumci, a osigurali su npr. kosu, ruke, noge i zadnjice.

Gotovo svako od nas posjeduje nešto što bi osigurao, kuću, automobil, zdravlje i slično. Osiguravajuće kuće ne ostvaruju profit od takvih osiguranja, ili je taj profit dovoljan samo za održavanje kompanije. Ono što donosi veliki novac jesu neobična osiguranja iznosa i do nekoliko miliona dolara.

Slavni koji su otvorili sezonu osiguranja dijelova tijela su Betty Grable i Fred Staire. Osiguranje nogu Betty Grable na milion dolara tada se činilo kao astronomski iznos, a sada je to normalano.

Daily Finance nam donosi samo malu listu slavnih osoba koji imaju milionske osiguravajuće polise. Pjevačica Mariah Carey osigurala je noge prije nekoliko godina na nevjerovatnih milijardu dolara. Bivša zvijezda Manchester Uniteda, David Beckham osigurao je svoje tijelo na 195 miliona dolara.

Glumica America Ferrera, najpoznatija po svojoj ulozi u Ugly Betty, osigurala je svoj osmijeh na 10 miliona dolara.

Pjevač Bruce Springsteen osigurao je svoje glasne žice na 5,5 miliona dolara, a manekenka Heidi Klum osigurala je svoje noge na dva miliona dolara.