Heidi Klum o svojim počecima
0

"Savjetovali su me da smršam i izgubim obline"

Sarajevo-x.com
Heidi Klum
Heidi Klum
Spermodel Haidi Klum u jednom intervjuu prisjetila se svojih početaka u modnoj industriji. Otkrila je kako su je mnogi savjetovali da smrša ili skrati kosu, no ona je to odbijala.

Tridesetsedmogodišnja Njemačka ljepotica u razgovoru za Acces Hollywood istakla je kako nikada nije željela popasti pod tuđi utjecaj, niti slušati savjete drugih, jer je vjerovala da samo prirodnom ljepotom može doći do samog vrha.

"Ljudi su me pokušavali satjerati u kut govoreći mi kako izgledam presretno, kako bih trebala skratiti kosu, ili izgubiti koji kilogram. Međutim, ja to nisam željela učiniti. Imala sam svoja uvjerenja", istakla je ljepotica.

Heidi Klum je karijeru počela nakon što je sa 18 godina pobijedila na jednom takmičenju ljepote.

Sa 20 godina preselila je u Sjedinjene Američke Države, međutim počeci izgradnje karijere daleko od kuće bili su veoma teški.

"Fotografisala sam se za mnoge magazine, odlazila sam na kastinge i godinama sam pokušavala i trudila se ostvariti svoj cilj", prisjetila se Klum.

Međutim, angažman u modnoj kući Victoria's Secret promijenio je tok njene karijere.

"Svidjelo mi se sve to. Radila sam sa Naomi Campbell, Tyrom, Letitiom Castom, sa Karen Mulder... Bilo je divno biti okružen svim tim djevojkama na koje sam gledala kao na idole. Onda sam dobila naslovnu stranu, o meni je pisao New York Post i priča je počela", kazala je Heidi.