Na Barama u Sarajevu
806

Saša Matić posjetio grob Kemala Montena: Bio je jedan od najvećih muzičara na našim prostorima

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Saša Matić posjetio je grob legendarnog Kemala Montena na Barama u Sarajevu te istakao da je bio jedan od najvećih muzičara na našem prostoru.

Matić boravi u našem glavnom gradu povodom promocije svog solističkog koncerta koji će se održati naredne godine, tačnije 8. marta 2024. godine, u dvorani Zetra u Sarajevu.

Tokom posjete Sarajeva, Saša je odlučio otići na grob legendarnog pjevača i prijatelja.

"Kemal Monteno bio je moj veliki prijatelj, a prvenstveno je bio ozbiljan muzičar i kantautor. Jedan od najvećih na našim prostorima. Meni je samo žao što mi nije nikada bio gost na koncertu. Da je bilo malo više sreće da mi je mogao biti gost u Zetri 8. marta, a ne da smo sada ovdje. Ali eto nije se dalo. Nije dao Bog", kazao je Saša za Klix.ba.

Drugi po redu Sašin koncert u sarajevskoj Zetri bit će iduće godine, a ponovo se očekuje rekordna posjećenost i spektakl nalik onome od prije pet godina, kada je Zetra bila rasprodana 20 dana prije. Ipak ovog puta bit će sačinjena potpuno novim segmentima produkcije kako svjetlosne tako i zvučne koja do sada nije viđena na njegovim koncertima.