Da objasni stihove
0

Saša Antić iz TBF-a na sudu zbog pjesme "Mater"

Klix.ba
Saša Antić iz splitske grupe TBF (The Beat Fleet) otkrio je u svojoj kolumni da je dobio poziv da kao svjedok na sudu objasni stihove pjesme "Mater".

"Dobio sam poziv od Općinskog suda u Virovitici da se pojavim kao svjedok na raspravi u jednom kaznenom predmetu. Naime, kako sam saznao, okrivljenik je mladić koji je poslao policajcu sms poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i: 'Naša mater te traži'", napisao je Antić.

S obzirom na to da je Saša Antić autor pjesme i stiha, sud smatra da je on najkompetentnija osoba za tumačenje sadržaja pjesme kako bi utvrdili ima li u njoj i u kolikoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje.

"Šta reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme, jer se znalo dogoditi da poneke budu protumačene potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći", napisao je.

U svojoj kolumni objasnio je kako ga sve to podsjeća na početak nekog filma braće Cohen u kojem glavni lik koji je muzičar i stihoklepac stiže u pitomi gradić gdje ga nepoznati lik uz prijetnju oružjem natjera da uđe u auto, a onda u nekoj zabačenoj seoskoj kući upoznaje mater iz sms prijetnje.

"Ona je očito velika zvjerka u kraju, tako i izgleda, baca na Beppu Joseph, capo di tuti capi, ubija pogledom, mlati štapom itd. Redanje osebujnih likova, nadrealni dijalozi, malo filozofije i rasprava o ulozi umjetnosti i umjetnika u društvu i puno bizarnosti i crnog humora", našalio se Antić.