Showbiz
0

Sarajka fotografisana sa Lukom Modrićem piše knjigu o djetinjstvu u ratnoj BiH

Klix.ba
Dajana Gudić
Dajana Gudić
Rođena Sarajka Dajana Gudić, koja danas radi kao TV prezenterka u Los Angelesu, pažnju regionalnih medija privukla je fotografijom sa hrvatskim nogometašem Lukom Modrićem, a sada je i progovorila o svojoj uspješnoj karijeri u SAD-u i pisanju knjige o djetinjstvu u ratom zahvaćenoj BiH.

U intervjuu za Scena.hr Gudić je ispričala kako se rodila u Sarajevu te da je živjela u Brezi do svoje 14. godine, kada je odselila u SAD. Školovala se u Clevelandu i Ohiju, nakon čega je, radi karijere, došla u Los Angeles. Trenutno radi za agenciju LA Models i televiziju CBS. Karijeru je počela kada ju je u kupovini primijetio jedan fotograf i rekao joj kako ima izgled za televiziju.

Kako navodi, zbog svog posla često se nalazi u društvu slavnih osoba, a i privatno se druži sa dosta njih.

Trenutno sa producenticom koja je 26 godina radila sa Oprah Winfrey radi na reality showu o kojem ne može odavati više detalja, nakon čega se želi posvetiti pisanju knjige i voditi dešavanja na crvenom tepihu. U knjizi će opisati svoje djetinjstvo i život tokom rata u BiH, pa sve do danas.

Što se tiče susreta s Modrićem i medijskog pisanja o tome, Gudić kaže kako je sve to prilično šokiralo.

"Ja se družim i fotografišem s mnogo poznatih i nikad mi se ništa slično nije dogodilo. Novinari svašta pišu, ali da vam iskreno kažem, to me previše ne zanima niti mi utječe na raspoloženje, jer znam da se ništa nije dogodilo između Luke i mene. Moji bližnji znaju kakva sam osoba, za ostale nije ni bitno. Ja poštujem Luku i njegovu porodicu, kao što i on poštuje mene i naš odnos je bio čisto prijateljski", rekla je Gudić za Scena.hr i dodala kako uopće ne prati nogomet.