Holivudski par u BiH
0

Sarajevo u potrazi za Angelinom i Bradom

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što je naš portal u nedjelju popodne prvi objavio informaciju o posjeti američke glumice i ambasadorice dobre volje UNHCR-a Angeline Jolie i njenog partnera Brada Pitta BiH, u Sarajevu je počela prava potraga za slavnim parom. Ipak, informacije o planiranim aktivnostima i mjestu gdje su odsjeli čuvaju se kao najstrožija tajna.

Kontaktirajući brojne organizacije i pojedince uspjeli smo otkriti da je svima koji su obaviješteni o dolasku najpoznatijeg holivudskog para zabranjeno da daju ikakve informacije.

Ono što smo ipak uspjeli saznati jeste da će Angelina i Brad dio svoje privatne posjete Sarajevu, gdje su stigli bez djece privatnim letom iz Venecije, odvojiti za upoznavanje sa problemom raseljeništva u našoj zemlji.

"To je jedna od glavnih aktivnosti UNHCR-a, a kako je u BiH na 3,5 miliona stanovnika 117.000 raseljenih, ovo je veliki problem", izjavila je za naš portal Aida Prljača, portparol UNHCR-a i dodala kako je Jolie već deset godina ambasadorica dobre volje ove organizacije.

Iz Saveza izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u BiH nemaju najavljenu posjetu slavnog para, a isto su nam potvrdili i iz Memorijalnog centra Potočari, nakon što smo provjeravali špekulacije o mogućem planu njihovog kretanja ka Srebrenici.

Zbog striktnih uputa svog radnog tima, Prljača je samo konstatovala kako Jolie stalno posjećuje krizna područja i prati projekte UNHCR-a, te da medijima nije dozvoljeno da prate ovu posjetu, ali da će naknadno dobiti informacije i fotografije.

Kako saznajemo, Angelina i Brad u poslijepodnevnim satima putuju u Dubrovnik, a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo za 17 sati je zakazan čarter let za ovaj hrvatski grad, ali nema potvrde da li će upravo njime putovati američki glumci i humanitarci.

Dodajmo i to da veliki interes javnosti potvrđuje činjenica da je vijest o posjeti Brangeline Bosni i Hercegovini u domaćim i svjetskim medijima odjeknula poput prave bombe, a i najveći svjetski mediji su prenijeli ovu ekskluzivnu informaciju koju je prvi objavio portal Sarajevo-x.com.