Dolazio pijan na posao
15

Saradnici Jimmyja Fallona žale se na njegovo ponašanje: Ako nije raspoložen, svačiji dan je loš

L. R.
Jimmy Fallon (Foto: EPA)
Jimmy Fallon (Foto: EPA)
Saradnici i uposlenici emisije "The Tonight Show" tvrde da komičar Jimmy Fallon ima stalne promjene raspoloženja te da često izgleda kao da je pijan na radnom mjestu.
Dvoje sadašnjih i 14 bivših zaposlenika, od članova produkcijske ekipe do pisaca emisija, raspisali su se o svojim navodnim negativnim iskustvima u radu s poznatim komičarom i voditeljom u izvještaju koji je u četvrtak objavio Rolling Stone.

Oni tvrde da postoje dobri i loši "Jimmyjevi dani" te da je zbog toga radno okruženje veoma toksično.

"Ako je Jimmy loše raspoložen, svačiji dan užasan. Nikad nismo znali kojeg ćemo Jimmyja dobiti i kada će dobiti napad siktanja. Pogledajte koliko je producenata otišlo u kratkom vremenu", glasio je jedan od komentara.

Međutim, pojedini izvori otkrivaju da mnoge optužbe dolaze od bivših zaposlenika, koji nam govore isključivo da se radno okruženje značajno promijenilo s vremenom otkako se novi producent Chris Miller pridružio prošlog maja.

"Unio je obnovljeni entuzijazam i pozitivnu energiju u emisiju. Chris se ponosi time što je dostupan osoblju i što je transparentan vođa. On je upravo ono što je emisiji trebalo", rekao je jedan od izvora za strane medije.

Anonimni sadašnji zaposlenici i bivši djelatnici tvrdili su za Rolling Stone da je "The Tonight Show" godinama bio otrovno radno mjesto iza kulisa, od Fallonovog "nepredviđenog ponašanja" do rotirajućih voditeljskih timova emisije.

Dvoje uposlenika reklo je publikaciji da je Fallon djelovao pijano na poslu 2017. godine. Nekoliko uposlenika tvrdi je da je osjetio miris alkohola u Fallonovom dahu tokom određenih emisija 2019. i 2020. godine.

Također, bivši uposlenici Bivše rekli su da je atmosfera na poslu uglavnom bila napeta, a često su ih maltretirali i omaložavali šefovi i sam Fallon. Rolling Stone je objavio da je četvero uposlenika reklo da su bili na terapiji, a troje drugih uposlenika je doživjelo suicidalne misli zbog iskustva rada u seriji.

Inače, Fallon je očarao javnost kada je 2009. godine počeo voditi NBC-jevu emisiju "Late Night with Jimmy Fallon". Zatim je 2014. godine objavljeno da će zamijeniti Jaya Lenoa u "The Tonight Showu". Emisija je debitirala s impresivnih 11,3 miliona gledatelja.