Podijelila svoje iskustvo
0

Sara Jo ohrabrila ljude da odu na psihoterapiju i navela kako to nije znak slabosti

I. S.
Foto: Instagram/sarajoofficial
Foto: Instagram/sarajoofficial
Pop pjevačica Sara Jo se osvrnula na važnost brige o mentalnom zdravlju i istakla kako odlazak kod psihoterapeuta ne bi trebalo odlagati. S pratiteljima na Instagramu podijelila je svoje iskustvo.

"Dana sam, na putu do svoje Irene, shvatila da će ovog mjeseca biti tačno godinu dana koliko idem na psihoterapiju. Zauvijek ću biti zahvalna svojim prijateljima koji su mi pomogli da prevaziđem svoje psihičke barijere, strahove i da se prepustim tako važnom (prijeko potrebnom) koraku", napisala je.

Također je navela kako se sve češće priča o mentalnom zdravlju, ali se također često predstavlja na potpuno pogrešan način. Nekako zastrašujuće, apstraktno. Iako je često čitala o ovoj temi, i sama je pred prvi odlazak (i svjesno i nesvjesno) doživjela to kao znak slabosti.

Foto: Instagram/sarajofficial
Foto: Instagram/sarajofficial

Iz ove tačke gledišta shvata da je to zapravo pokazatelj unutrašnje snage, želje i volje da se trgnete, da ne životarite, da se suočite sa raznim izazovima i preprekama i nadogradite sebe u svakom smislu.

"Znam koliko je meni značila podrška i dodatni vjetar u leđa, samim tim sam željela da okačim ovaj story kao podsjednik da je uvijek pravi trenutak da preduzmete takav korak. Ako ste to odlagali i ostavljali po strani, evo, baš se danas raspitajte i zakažite prvi termin. Pokušajte. Uvjerit ćete se brzo da je to nešto najbolje što ste uradili za vas", zaključila je.