Najsretniji razvod ikad
78

Sanela Jenkins od bivšeg supruga dobila 190 miliona eura

Klix.ba
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajka i dokazana humanitarka Sanela Diana Jenkins i formalno se razvela od bogatog britanskog bankara Rogera Jenkinsa, koji joj je velikodušno i bez povlačenja po sudu prepustio pola svog bogatstva procijenjenog na 380 miliona eura.

Bivši supružnici nagodili su se u procesu koji britanski mediji nazivaju "najsretnijim razvodom svih vremena". Nakon tri godine razdvojenosti, Sanela i Roger razveli su se mirno i u prijateljskoj atmosferi, a bogati Britanac je bivšu suprugu nagradio sa 190 miliona eura, čime je Sanela postala jedna od 500 najbogatijih osoba u Velikoj Britaniji.

Sanela i Roger tvrde da će ostati najbolji prijatelji, a Britanac je prijateljima kazao da još uvijek voli Sanelu i da joj se divi kao majci, poslovnoj ženi i nekome ko je bio odličan bračni partner.

Bogata i uspješna Sarajka uzvratila je kazavši da je presretna zbog nove veze bivšeg supruga i australske manekenke Elle Macpherson.

"Krenuli smo dalje i veoma smo zadovoljni našim životima. Diana će uvijek biti veoma lijep dio mog života", kazao je Roger. Izgleda da se bivši supružnici slažu u svemu i nakon razvoda, jer su se bez problema dogovorili i u vezi sa nekretninama koje posjeduju.

Tako će i u budućnosti zajednički koristiti 32 miliona eura vrijedno imanje u Malibuu, a vjeruje se da dijele i vikendicu u Bosni i Hercegovini, pišu britanski mediji.

Bivši par je u braku proveo 10 godina i imaju dvoje djece.