Showbiz
355

Sanela Diana Jenkins i Elton John napravili gala zabavu u noći Oscara

Klix.ba
Sanela Diana Jenkins sa svojom kompanijom "Neuro" i ove godine bila je glavni sponzor gala zabave Eltona Johna i njegove AIDS Fondacije (EJAF, 24th annual Academy Awards Viewing Party Wonderful Crazy Night).

Svečana donatorska večera se održala sinoć u noći dodjele Oscara u West Hollywood parku u Los Angelesu.

Prilikom otvaranja ove gala noći Elton John se prvo zahvalio Bosanki Saneli Jenkins, počasnoj gošći ovog najznačajnijeg događaja u Los Angelesu, pored same dodjele Oscara.

Elton John i njegov partner David Furnish bili su domaćini zabave, a tokom same svečanosti održana je dobrotvorna aukcija - skupljanje sredstava za Fondaciju. Domaćin Elton John i njegov bend svirali su pjesme sa novog albuma "Wonderful Crazy Night", koji je urađen u koprodukciji Eltona i T-Bone Burnetta uz tekstove Bernieja Taupina.

Četvrtu godinu zaredom nagrađivani kuhar Gordon Ramsay pripremio je večeru za odabrane goste dok su uživali gledajući uživo prijenos 88. dodjele Oscara.

Academy Award Party je najuglednija i najuspješnija kada je riječ o prikupljanju sredstava u Hollywoodu za noć Oscara. U protekle 23 godine ovaj događaj prikupio je više od 50 miliona dolara, zahvaljujući velikodušnosti EJAF pobornika.

Ova sredstva pomažu Fondaciji da utiče i donosi promjenu životima ljudi pod rizikom ili koji žive sa HIV/AIDS-om. Sredstva će također omogućiti i hitno potrebne medicinske njege na Karibima, inovativni tretman i programa prevencije u južnim dijelovima Amerike, te nacionalnim inicijativama koje se bave HIV/AIDS epidemijom u SAD-u i u Kanadi.

Sanela je na ovu zabavu pozvala i svoje dugogodišnje prijatelje iz Bosne i Hercegovine Admira Pašića, Adnana Kapu i Adnana Pašića.

Ovoj gala noći prisustvovale su i mnoge zvijezde show biznisa koje su zajedno sa preko hiljadu zvanica prisustvovale tom događaju.