Poznata atletičarka
24

Sandra Perković otkrila da će se udati za trenera Edisa Elkasovića do kraja godine

N. C.
Sandra Perković (Foto: Instagram)
Sandra Perković (Foto: Instagram)
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković otkrila je da će se za svog dugogodišnjeg partnera Edisa Elkasovića udati do kraja ove godine.

Sandra je djevojačku večer imala krajem prošlog mjeseca, ali nije otkrila tačan datum vjenčanja.

"Malo sam umorna i iscrpljena od svih silnih priprema za vjenčanje, ali sretna sam. Ne bih otkrivala datum, njega zna samo najbliži krug porodice i prijatelja koji su pozvani na svečanost. Svakako će to biti do kraja godine", rekla je atletičarka za Večernji list.

Sandra i Edis zaručili su se prošlu novogodišnju večer, a deset mjeseci poslije imala je zabavu sa odabranim društvom. Također, atletičarka je nedavno otkrila da neće zadržati svoje prezime te da će se nakon vjenčanja prezivati Elkasović.

Sandra i njen budući suprug upoznali su se kada je ona imala 15 godina. Jednom prilikom je kazala kako se u njega zaljubila tek nekoliko godina kasnije, kada je imala 21. godinu.

Par je prošle godine obilježio desetogodišnjicu veze, a ulaskom u 2023. godinu odlučili su se svoju vezu podiči na viši nivo. Edis je rodom iz BiH, odnosno iz Prijedora, a prije trenerske karijere bio je hrvatski rekorder u bacanju kugle.