Ima 27 godina
18

Samozatajna Bjelogrlićeva kćerka se posvetila karijeri, odabrala drugačiji poslovni put od roditelja

I. S.
Foto: Instagram/mia.bjelogrlic
Foto: Instagram/mia.bjelogrlic
Mia Bjelogrlić, kćerka Dragana i Maje Bjelogrlić, svoj privatni život uspješno skriva od očiju javnosti, a sve je uspješnija u karijeri.

Ona je odlučila odabrati drugačiji poslovni put od roditelja te se počela baviti novinarstvom. Od početka ove godine je voditeljica emisije "Novi dan" na N1 Srbija.

"Mnogo se radujem novom izazovu i započinjanju dana s našim gledaocima. Osjećam odgovornost prema njima i vjerujem da nas čekaju zanimljiva zajednička jutra s aktuelnim temama, ali i analizama društvenih pojava i fenomena. Voljela bih da se među mojim gostima nađe više mladih ljudi, kao i onih koji do sada nisu bili mnogo zastupljeni u medijima, a imaju šta da kažu", izjavila je ranije.

Diplomirala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Nedavno je na društvenim mrežama objavila da je magistrirala međunarodnu sigurnost na istom fakultetu.

Srbijanski mediji su ranije objavili da je bila u ljubavnoj vezi s Milanom Marićem. No, njih dvoje se nisu oglasili povodom ovih navoda.

Mia je prošle godine podijelila Instagram story u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, nakon čega je dobila brojne prijetnje negatora genocida.