Borba sa izgledom
18

Sam Smith priznao da je sa 12 godina radio smanjenje grudi liposukcijom

Klix.ba
Sam Smith (Foto: EPA-EFE)
Sam Smith (Foto: EPA-EFE)
Popularni muzičar Sam Smith otvoreno je govorio o svom izgledu u novom intervjuu za "I Weigh Interviews" te priznao kako je sa 12 godina uradio smanjenje grudi liposukcijom.

Smith je kazao kako su kompleksi zbog izgleda oduvijek bili najveći uzroci njegove depresivnosti.

"Doslovno sve zbog čega sam ikada tugovao je bila moja težina. Borim se s tim svakodnevno", priznao je Smith.

U razgovoru sa Jameelom Jamil, Smith se prisjetio kako su ga u mlađim danima izazivali zbog povećanih grudi, a na liposukciju se odlučio kada ga je, kako priča, jedan dječak uhvatio za grudi na igralištu.

"Imao sam liposukciju sa 12 godina. U to vrijeme sam mislio kako sam veoma sretan zbog toga. Međutim, ništa se u suštini nije promijenilo. Mislim da sam vratio težinu u roku od dvije sedmice jer nisam pazio na svoju ishranu. Ali, imati liposukciju sa 12 godina zaista je velika stvar", kazao je Smith.

Iako je prošao brojne trenutke teške depresivnosti, Smith kaže kako se bolje osjeća proteklih mjeseci jer je započeo sa terapijom krajem prošle godine.

Smith je u intervjuu govorio i o njegovom rodnom identitetu. Kako je kazao, jedno vrijeme je razmišljao o promjeni spola, ali je vremenom naučio prihvatiti sebe onakvim kakav jeste.

"Možda nisam ni muškarac, možda nisam ni žena. Možda sam samo ja i možda je to sasvim uredu", istakao je Smith.