Nove optužbe
0

Salma Hayek progovorila o seksualnom zlostavljanju Harveyja Weinsteina: Prijetio je da će me ubiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Velikom broju holivudskih glumica koje su optužile producenta Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje i silovanje pridružila se i Salma Hayek. Za New York Times je ispričala da joj je Weinstein zaprijetio da će je ubiti kada je odbila seksualni odnos.

Tvrdi da ga je godinama odbijala, a svaki negativan odgovor razbjesnio bi Weinsteina.

"Ubit ću te, nemoj misliti da to ne mogu učiniti", rekao je Weinstein jednom prilikom, tvrdi glumica.

Smatra da ju je silovanja spasilo prijateljstvo s Quentinom Tarantinom i Georgeom Clooneyjem. Iako je bila uznemirena kada su njene kolegice počele javno govoriti o zlostavljanju, kaže da nije htjela odmah pričati o tome jer je mislila da se pomirila s prošlošću.

"Zapravo sam se pokušala spasiti objašnjavanja svojim voljenima zašto sam, kada sam slučajno spomenula da me Harvey zlostavljao, prešutjela nekoliko detalja", rekla je Hayek.

Glumica i producent su sarađivali na biografskom filmu o Fridi Kahlo. Tvrdi da je producent tražio da mu dozvoli da je gleda dok se tušira, da ga masira, oralno ga zadovoljava te da bude gola s drugom ženom. Tvrdi da ju je nagovorio da u filmu ima frontalnu scenu seksa, iako to nije bilo u scenariju te da je doživjela nervni slom kada je trebala snimati scenu.

Optužba Salme Hayek je samo jedna od najmanje 30 na račun producenta. Weinstein je odbacio sve optužbe, navodeći da su svi seksualni odnosi bili uz pristanak te da su druge optužbe lažne.