Protiv plastičnih operacija
0

Salma Hayek: Prije 10 godina grudi su mi izgledale bolje

Sarajevo-x.com
Ona je jedna od najljepših holivudskih glumica, ali za razliku od većine kolegica nije podlegla trendovima i otišla "pod nož" kako bi "produžila" mladost. U 44. godini Salma Hayek zna kako usporiti starenje na prirodan način.

"Mislim da svaka žena ima obavezu da se bori kako bi sačuvala mladenački izgled što duže", kaže lijepa Salma u intervjuu za magazin Allure.

Salma je kategorična kada su plastične operacije u pitanju. Tvrdi da se nikada nije podvrgla nijednom zahvatu.

"To je kao uniforma jedne generacije i to nije ljepota. Možda ćete dobiti lice bez bora, ali ne i lijepo lice", kaže glumica.

Kaže da, iako njene grudi ne izgledaju kao prije 10 godina, otkako je ušla u 40. puno je sigurnija u sebe i svoju seksualnost. Ali, nije uvijek bilo tako.

"Nekada su me zadirkivali zbog visine i zbog tamne kože. Pomislili biste da je tamna koža u Meksiku normalna, ali mene su ipak zadirkivali", kaže Salma čiji otac vuče korijene iz Libana.

Kako bi sačuvala svoju ljepotu i podstakla druge da to urade, glumica je razvila kozmetičku liniju "Nuance", koju je posvetila svojoj baki, koja je bila kozmetičarka.

"Na mojoj koži je počela raditi od 12 godine. Nikada nije dozvolila da lice peremo sapunom. Brijala nam je glave i stavljala jaje na tjeme. Ali zato sada imam fantastičnu kosu", priča Salma.