Posjetili Jordan
23

Salma Hayek i njen suprug na odmoru čistili dno mora, fanovi ih pohvalili za trud

L. R.
Salma Hayek i François-Henri Pinault (Foto: EPA)
Salma Hayek i François-Henri Pinault (Foto: EPA)
Glumica Salma Hayek jučer je na svom Instagram profilu objavila snimak u kojem ona i njen suprug Francois-Henri Pinault čiste dno mora.

Naime, slavna glumica i njen suprug prošle sedmice su bili na godišnjem odmoru u Jordanu, gdje su pored odmora i istraživanja destinacije odlučili biti društveno- korisni tako što su kupili smeće koje su pronalazili na dnu mora.

"Pod vodom svi dijelimo smeće. Podijelimo svi odgovornost za budućnost čistih oceana i opstanak našeg prekrasnog i vitalnog koralja", napisala je glumica u svojoj objavi.

Njeni fanovi su bili oduševljeni njenim potezom i pohvalili je za trud koji su ona i suprug uložili. Smatraju da je vrlo korisno to što dijeli i promovira takav sadržaj na društvenim mrežama, jer je prati preko 23 miliona ljudi na Instagramu.

Inače, ova pedesetšestogodišnja glumica prije nekoliko dana odlučila je na svom Instagram profilu podijeliti da je posjetila Wadi Rum, prirodnu dolinu usječenu u granitne stijene u južnom dijelu Jordana i na taj način promovirala ovu zemlju.