Istraga o smrti još u toku
0

Sahranjen glumac David Carradine

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Američki glumac David Carradine koji je prošle sedmice pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Bangkoku sahranjen je u subotu, a komemoraciji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Komemoracija je održana u kapeli ' Hall of Liberty' u blizini groblja na kojem je slavni glumac sahranjen.

"Nije bilo puno suza, nastojali smo da Davida ispratimo s osmijehom. On je bio zaista veliki čovjek", kazao je Bruce, stariji brat preminulog glumca.

Sprovod legendarnog Davida Carrdinea trajao je puna dva sata. Porodica glumca, njegova braća, djeca i prijatelji tokom komemoracije prisjetili su se nekoliko događaja vezanih za Davida, te svoje osjećaje podijelili sa zvanicama koje su prisustvovale sahrani.

"Michael Madsen, koji je glumio sa Davidom u hit filmovima 'Kill Bill' se veoma ratsužio na komemoraciji. On i danas živi prema jednoj 'smiješnoj' listi koju je sastavio David, a u kojoj između ostalog stoji 'Nikad ne oženi djevojku po imenu Candy", kazao je Bruce.

Istraga o smrti legendarnog glumca koji je tokom svog života glumio u više od 100 filmova još uvijek je u toku. Prije nekoliko dana forenzičar kojeg je angažirala Davidova porodica potvrdio je da zvijezda 'Kung Fua' nije izvršila samoubistvo, a mediji i dalje špekulišu da je David preminuo tokom opasne sekusalne igre.