Empatični par
13

Ryan Reynolds i Blake Lively donirali milion dolara za oboljele od koronavirusa

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati holivudski par glumci Ryan Reynolds i Blake Lively odlučili su pomoći onima koji su oboljeli od koronavirusa tako što će donirati milion dolara u dvije organizacije koje dijele hranu onima kojima je najpotrebnija u SAD-u i Kanadi.

Reynolds je ove vijesti saopćio preko svog Instagram profila, objavivši fotografiju s tekstom koji objašnjava šta planiraju uraditi.

"Covid-19 je ostavio trag na starijim ljudima i porodicama koje žive u neimaštini. Blake i ja smo odlučili donirati milion dolara koji će ići u svrhe hranjenja onih kojima je ta pomoć najpotrebnija", objasnio je glumac.

Svoje pratitelje je zamolio da i sami istupe i pomognu ovim organizacijama: "Brinite o svojim tijelima i srcima. Ostavite prostora za radost i pozovite nekoga ko je u samoizolaciji, sigurno mu treba neko za razgovor", zaključio je.

Njih dvoje nisu jedini koji su donirali novac u humanitarne svrhe, ranije ove godine je to učinio Justin Bieber. On je na svom Instagram profilu otkrio kako je donirao novac organizaciji koja brine o zdravlju djece u Wuhanu, u Kini.