Odvaja 30 posto
145

Ryan Reynolds donira novac od prodaje svog džina svim šankerima koji su ostali bez posla

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati glumac Ryan Reynolds odlučio je donirati 30 posto ukupnih prihoda od prodaje svog džina "Aviation" svim konobarima i šankerima koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez posla.

Nakon što su on i njegova supruga Blake Lively donirali milion dolara humanitarnim organizacijama koje brinu o ljudima koji zbog pandemije koronavirusa izgubili posao, Reynolds je odlučio još jednom pokazati empatiju i solidarnost. Naime, on je na svom Twitteru saopćio kako će 30 posto prihoda od prodaje svog džina donirati šankerima i konobarima koji trenutno nemaju posao.

"Moramo se zajedno boriti kako bismo savladali COVID-19 i popravili stanje u svijetu. Mislim da svi znamo da u kriznim momentima možemo da se oslonimo na popularne ličnosti, oni su ti koji nam pomažu najviše. Naravno, ispred njih su zdravstveni radnici, vatrogasci, policajci, igrači ping ponga, lutke...", započeo je u svom stilu Reynolds.
Zatim je pozvao ljude da ostanu u svojim domovima, održavaju higijenu i održavaju fizičku distancu od drugih ljudi: "Zajedno ćemo se izboriti sa ovim!".