Kobna ovisnost
0

Ryan O'Neal uhapšen zbog posjedovanja droge

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki glumac Ryan O'Neal i njegov sin Redmond uhapšeni su zbog posjedovanja droge zvane 'crystal meth', u svojoj kući u Malibuu u Kaliforniji. Policija je drogu pronašla tokom rutinske kontrole.

Pripadnici policijskih snaga rano ujutru u srijedu upali su u kuću u Kaliforniji i zatekli 24-godišnjeg Redmonda sa drogom.

Iz ureda šerifa u Los Angelesu saopšteno je da je još jedna bočica droge pronađena u sobi 67-godišnje zvijezde filma "Love Story", zbog čega je policija uhapsila obojicu prestupnika. Ryan i Redmond su nakon hapšenja zadržani u Malibu/Lost Hills policijskoj stanici, međutim, pušteni su nešto kasnije uz kauciju od 10.000 dolara.

Redmond, čija je majka američka glumica, seks simbol sedamdesetih i osamdesetih godina, Farrah Fawcett, već je jednom uhapšen, i to prošle godine jer je nosio crystal meth i heroin tokom vožnje pod utjecajem ovih narkotika.

Nestašni sin Ryana O'Neala izjasnio se da nije kriv za optužbe, međutim ipak je pristao da umjesto odlaska u zatvor bude na trogodišnjoj uvjetnoj slobodi. Upravo iz tog razloga policija je u srijedu u sedam sati ujutru upala te pretražila kuću u Malibuu, saznaje u četvrtak Telegraph.

Porodica O'Neal već se dugo bori sa ovisnošću o drogama. Kćerka filmske zvijezde, oskarovka Tatum O'Neal, također je imala problema sa zakonom. Naime, mlada glumica uhapšena je u julu 2007. godine u New Yorku zbog posjedovanja kokaina.