Showbiz
0

Russell Crow u Turskoj snima novi film

Anadolija
Russell Crow (Foto: Anadolija)
Russell Crow (Foto: Anadolija)
Turski ministar kulture i turizma Omer Celik primio je poznatog glumca i oskarovca Russella Crowa (49), javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanak ministra Celika sa poznatim glumcem održan je u rezidenciji Mecidiye u Istanbulu.

Crowe se nalazi u Turskoj povodom snimanja novog filma. Crowe je ranije ove godine posjetio turski grad Edirne gdje je obišao historijska mjesta na kojima bi se mogli snimati kadrovi za novi film u kojem će igrati australijskog oca koji traži dva sina koji su učestvovali u bici u turskom Čanakkaleu 1915. godine. Tom prilikom je istakao da je impresioniran historijskim mjestima u Turskoj.

“Taj film će biti vrlo značajan za zajedničku historiju Turske i Australije. U filmu se objašnjava uloga australijskih vojnika u odbrambenom ratu u Čanakkaleu u Turskoj”, rekao je Celik.

Sastanak ministra sa poznatim australijskim glumcem nastavljen je iza zatvorenih vrata.

"Odlučeno je da će se snimiti film u Edirneu čija će radnja biti bitka na Čanakkalama koja se desila 1915. godine. I sam Russell Crow izjavio je da će na ovom području biti veoma lako snimiti film. Smatram da će snimanje ovog filma mnogo doprinjeti Edirneu", rekao je guvrener Edirnea Hasan Duruer u obraćanju novinarima tokom prvog boravka Crowea u Turskoj.

Russell Crow glumio je u mnogim filmovima od kojih su najpoznatiji "Gladijator" za kojeg je 2000. godine dobio Oscara, "Robin Hood" i "Genijalni um".

Vezani članci