"Zagovara upotrebu droga"
0

Ruski komunisti traže hapšenje Stinga

Sarajevo-x.com
Sting
Sting
Grupa ruskih komunista zatražila je da britanski muzičar Sting bude uhapšen jer je nedavno pozvao na legalizaciju marihuane.

Pedesetosmogodišnjak se ovih dana nalazi na turneji po Rusiji, a pjevao je i u Moskvi i St. Petersburgu.

U vrijeme dok ga fanovi dočekuju toplom dobrodošlicom, komunisti iz Petersburga i regije Lenjingrada proglasili su ga zagovaračem opasne droge, a time i neprijateljem.

"U aprilu 2010. gospodin Sting je javno pozvao na legalilizaciju droge širom svijeta", stoji u izjavi grupe komunista. "U znak zdravog života, ne samo komunista, već i svih drugih, i za jačanje naše kulture i tradicije moramo shvatiti da takva osoba, bez obzira kako talentovanom je tinejdžeri smatraju, ne smije nastupati u Ruskoj Federaciji".

Komunisti u izjavi kritikuju policiju koja nije uhapsila Stinga na koncertu početkom ove sedmice u St. Petersburgu, prenosi agencija RIA Novosti.

Pop-pjevača su još nazvali vodećim zagovračem upotrebe droga, a tvrde da je policija odbijanjem da ga uhapsi zapravo "gurnula djecu prema paklu izrođenosti".

Treba dodati i to da ova grupa komunista nije povezana sa mnogo većom ruskom Komunističkom partijom, a poznati su po kritikovanju slavnih i zagovaranju tradicionalnog načina života.

Sting nije komentarisao ovaj slučaj.