Sramotno mišljenje
58

Ruska plesačica se pokušala izviniti nakon što je napisala da je boli briga za rat

I. S.
Foto: Instagram/krihanoff
Foto: Instagram/krihanoff
Ruska plesačica Kristina Rihanoff, koja je postala poznata širom zapadne Evrope nakon učešća u BBC-jevom showu "Strictly Come Dancing", šokirala je tweetom u kojem je, između ostalog, napisala da je boli briga za rat.

Tweet je ubrzo izbrisala, a nakon toga je objavila saopćenje u kojem je navela da je zapravo ismijavala tweet o Eurosongu jer misli da trenuno postoje važnije vijesti.

Tweet koji je Rihanoff izbrisala
Tweet koji je Rihanoff izbrisala

Napisala je da joj je djed iz Ukrajine, da je kćerki dala ukrajinsko ime Milena i da je njen najbolji prijatelj iz ove države.

"Odrasla sam u uvjerenju da smo jedan narod i jedna država. Ne bavim se politikom i mrzim političare jer svi oni lažu. Srce mi se slama jer imam prijatelje Ruse koji žive u Ukrajini i obrnuto", dodala je.

Kako je navela, smatra da je strašno to što ima žrtava s obje strane i da se ovo nikada nije smjelo dogoditi.

[TWITTER]1498000040341782531[/TWITTER]

"Ne podržavam Putina, rat, invaziju, izgubljene živote i politiku. Ako sam nekoga uvrijedila, to mi nije bila namjera i žao mi je. Rođena sam u Rusiji, otišla sam prije 22 godine i postala američka državljanka", navela je.

Onima koji je kritikuju je poručila da je mogu mrziti ako im to pruža utjehu.

"Ukoliko nisam rekla ono što ste htjeli, to je zato što sam ne mogu pomoći bilo kome iz Ukrajine i Rusije. Ne vjerujem u objavljivanje beskorisnih postova koji ne mogu spasiti živote", napisala je.

Podsjećamo, ona je ranije na Twitteru pružala podršku Rusiji.

"Kao i svi, mogu samo da se nadam i molim da se ovo uskoro završi. Zaista je tužno što je mržnja posvuda u ovom trenutku. Čitav svijet gori u mržnji", zaključila je Rihanoff u saopćenju.