Teške optužbe
22

Ruska manekenka Anna Spiro tvrdi: Vladimir Putin me pokušao ubiti

Klix.ba
Foto: Instagram
Tridesetogodišnja ruska manekenka Anna Spiro, čiji se suprug Alex King bori za život nakon što mu je pozlilo u restoranu Prezzo, tvrdi kako Kremlj želi njenu smrt te da je predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio njeno ubistvo u Salisburyiju.

Naime, ona i njen suprug Alex večerali su u restoranau Prezzo prošle nedjelje, kada im je oboma pozlilo. Manekenka je kazala i kako je ona pronašla svog muža na podu muškog toaleta s pjenom na ustima, piše The Sun.

Alex se trenutno bori za život, a sigurnosni izvori kažu kako je paru možda podmetnut strihnin. Anna vjeruje da su ih pokušale ubiti ubice koje unajmljuje Vladimir Putin, baš kao što se to desilo Skripalima u martu ove godine.

Anna kaže kako joj je otac bio vrhunski vojni dužnosnik u Putinovoj vojsci, ali da je morala pobjeći iz svoje zemlje u London, jer je primila niz prijetnji smrću.

"Putinovi ljudi su me napali. Žele me vidjeti mrtvu, jer se protivim Putinu. Rusija je sposobna na sve", rekla je Anna.

Dok su išli prema restoranu, Anna se sjetila da su u obližnjem restoranu Zizzi otrovani Skripali.

"Kad smo stigli u restoran naručila sam pizzu florentinu, a Alew morske plodove, povrće i krompir. Popili smo i dvije čaše bijelog vina", prisjetila se Anna.

Pred kraj obroka njen suprug Alex počeo se osjećati loše pa je otišao u toalet. Nakon što ga nije bilo 15 minuta Anna je krenula za njim. Ubrzo nakon toga i Anni je bilo loše, nakon čega su ih odveli u bolnicu.

"Alexa su odveli jednim ambulantnim vozilom, a mene i konobara koji mi je pokušao pomoći dok sam bila u nesvjesti su odvezli drugim vozilom", kazala je Spiro.

Anna je kazala i kako više nije vidjela svog supruga. Trenutno je u vještačkoj komi.

"Užasno je čekati vijesti o stanju mog supruga. Ja sam imala sreće pa sam se izvukla, ali ljekari nisu optimistični kada je riječ o njegovom životu", kažala je Anna.

Inače, Anna je u ponedjeljak puštena iz bolnice, a policija je čuva 24 sata.