Negirali tvrdnje
12

RTS nakon navoda da Kristina Radenković zarađuje enormnu platu: To su pijačne rasprave

I. S.
Foto: Instagram/krisradenkovic
Foto: Instagram/krisradenkovic
RTS je odgovorio na tvrdnje Branislava Klanščeka, koji je član Upravnog odbora RTS-a, da voditeljica kviza "Stigni me ako znaš" Kristina Radenković zaradi više od 30.000 KM za 10 dana.
"RTS proizvodi u prosjeku 170 emisija (oko 130 bez Informativnog programa), a ne, kako je predsjednik Upravnog odbora Branislav Klanšček dva puta ponovio, samo tri emisije van informativnog programa. Čak 60 posto RTS-a proizvodi samo tri emisije, ponavljao je Klanšček", započeli su.

Klanšček je naveo i da voditelj Jovan Memedović za kviz "Potera" dobija 34.000 eura za 30 snimajućih dana i da je Olivera Kovačević tri godine dobijala novac kao urednik emisije, a koja do danas nije nikada emitovana.

"RTS po zakonu ima obavezu da najmanje 10 posto njegovog programa budu nezavisne produkcije. I tu obavezu, ponekad uz manja odstupanja, RTS poštuje. Dakle, ostaje mu da popuni 90 posto programa samostalno, u koprodukciji ili upošljavajući izvršne produkcije", dodali su.

Klanšček je ispričao da RTS proizvodi samo "Slagalicu", "Šarenicu" i "RTS Ordinaciju". Javni servni je poručio da je nedopustivo da brojke iz ugovora izađu javno zato što je to poslovna tajna.

"Još je gore što podaci nemaju važna objašnjenja i što ih predsjednik Upravnog odbora olako i netačno objašnjava, a najgore je što postaju predmet 'pijačne rasprave'. Svi ti podaci su već nekoliko mjeseci predmet ozbiljne pažnje nadležnih organa. Poslovanje naše kuće nije prvi put predmet ovakvog interesovanja, bilo policije, bilo revizora, bilo tužioca za organizovani kriminal i dok su oni radili svoj posao, RTS nije javno komentarisao predmet istrage. Tako će biti i ovoga puta. Bar što se tiče menadžmenta RTS-a. Ovo brutalno izvrtanje činjenica nepotrebno nanosi veliku štetu RTS-u stvarajući utisak da u njemu niko ništa ne radi i olako troši novac. RTS kao kičma normalne i pristojne Srbije, kao televizija s ubjedljivo najkvalitetnijim programom i najvećim poverenjem među građanima Srbije, svakako ne zaslužuje ovakvu hajku i progon", dodali su.