Ne misle da je to problem
1

RTL kritikovan jer je u show doveo ženu koja ima kriminalnu prošlost

I. S.
Screenshot: RTL
Screenshot: RTL
RTL je kritikovan zato što je u show "Ljubav je na selu" doveo kandidatkinju Marinu Šantor (35), koja ima kriminalnu prošlost. Iz ove televizijske kuće naveli su da smatraju da je ona odslužila kaznu i da nema ništa sporno u njenom učešću.

Naime, ona je 2007. uhapšena zbog tri razbojništva i pomaganja počiniteljima kaznenog djela. Prije presude provela je 11 mjeseci u pritvoru. Njena četveročlana banda, u kojoj je bila jedina djevojka, 2006. godine opljačkala je kladionicu, prodavnicu i benzinsku pumpu u Sesvetama.

Prvu je pljačku tada 18-godišnja Marina izvela u augustu 2006. s tri godine starijim prijateljem. Navukli su čarape na lica i upali u kladionicu prijeteći zaposlenicama bejzbol palicama, prenosi 24sata.hr.

Plijen od 146.321 kune (37.576 KM) podijelili su na pola, osim 15.000 kuna (3852 KM), koje su dali zaposleniku kladionice koji im je pomogao tako što je odglumio da mu nije dobro i zamolio zaštitara da ga odveze kući. Marinin motiv za pljačku navodno je bio dug od 10.000 kuna (2.568 KM), ali je ukrala više nego što joj je bilo potrebno.

" Show 'Ljubav je na selu' je postalo jad, bijeda i žalost", napisala je jedna korisnica Facebooka.

"Prije ih puštalo za vikend, a sad ravno pred kamere", dodala je druga.

"Mislim da nije uredu da ona sudjeluje", također je jedan od komentara.

Vecernji.hr poslao je upit RTL-u vezan za Marinino učešće u spomenutom showu.

"Kandidati koji se prijavljuju u 'Ljubav je na selu', ali i sve ostale emisije RTL-a, obavezni su predočiti potvrdu o nekažnjavanju, ne stariju od šest mjeseci, kojom dokazuju kako se protiv njih trenutno ne vodi kazneni postupak. Produkcija showa bila je upoznata s prošlošću kandidatkinje Marine Šantor, no smatramo kako je za svoja kaznena djela odgovarala odsluživši dobivenu uvjetnu kaznu te se prema Zakonu o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji, ima pravo smatrati osobom koja nije počinila kazneno djelo", odgovorili su.

RTL