Novi slučaj
5

Roman Polanski se suočava s još jednom optužbom za silovanje

M. A.
Foto: AFP
Foto: AFP
Poznati filmski reditelj Roman Polanski susreće se s novom optužbom za seksualno zlostavljanje. Francuska glumica Valentine Monnier tvrdi da ju je Polanski silovao još dok je bila tinejdžerka, piše Sky News.

Valentine Monnier rekla je da ju je oskarovac silovao u planinarskoj kući u Gstaadu, u Švicarskoj, kada je imala 18 godina, prenosi francuski dnevni list Le Parisien. Ona tvrdi da se napad dogodio 1975. godine.

"Nisam imala vezu s njim, ni ličnu niti profesionalnu, i gotovo da ga uopće nisam ni poznavala. Udario me, tukao dok se nisam predala, a potom me silovao", rekla je Monnier za navedene novine.

Francusko-poljski reditelj Roman Polanski kategorično negira optužbe, potvrdio je njegov advokat Herveu Temimeu koji je navodno zamjerao što se tvrdnja objavljuje neposredno prije nego što je u Francuskoj objavljen najnoviji film 86-godišnjaka "J'accuse".

Polanski je pobjegao iz SAD-a prije više od četiri decenije nakon što je priznao da je imao seks s 13-godišnjakinjom. Saopćeno je da reditelj uglavnom živi u Francuskoj, a francusko državljanstvo do sada ga je štitilo od izručenja.