Roman Polanski: 'Ne želim biti izručen Americi'

F
FENA
20.11.2009. u 20:01
0
4
Roman Polanski: 'Ne želim biti izručen Americi'
0
Roman Polanski: 'Ne želim biti izručen Americi'
Poznati reditelj Roman Polanski, koji se već dva mjeseca nalazi u zatvoru u Švicarskoj, neće prihvatiti da bude izručen SAD-u, ali obećava da će u slučaju da bude pušten na slobodu ostati u Švicarskoj tokom čitavog postupka izručenja, izjavio je u petak njegov advokat Erve Temim.
- Nadamo se da će njegova molba za puštanje na slobodu uskoro biti prihvaćena. Lično smatram da bi produženje pritvora predstavljalo veliku nepravdu, rekao je advokat Temim, prenosi Reuters pozivajući se na francuski dnevnik Le Figaro.

- U slučaju puštanja na slobodu, Polanski se obavezuje čašću da neće napustiti Švicarsku tokom čitavog postupka ekstradicije ma koliko on trajao. Spreman je na kućni pritvor u svojoj planinskoj kući u Gestad, i nošenje elektronske narukvice, rekao je rediteljev advokat.

- Polanski je spreman da u skladu sa svojim finansijama ponudi i značajnu sumu novca kako bi i na taj način potkrepio svoje obavezivanje, kazao je Temim ističući da njegov klijent veoma hrabro podnosi pritvor koji doživljava kao težak i nepravedan mada se prema njemu dobro postupa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: