Showbiz
13

Rođak Georgea Michaela tvrdi da je pjevač umro od teških droga pomiješanih s tabletama i pićem

Klix.ba
Rođak Georgea Michaela Andros Georgiou povezao je smrt pjevača s konzumacijom droge. Georgious je istakao kako su teške droge uvijek bile dio njegovog života te da je ranije bio ovisan o kokainu.

"Mislim da je uzeo previše nečega što je pomiješao sa antidepresivima. Vjerujem da je imao suicidalne misli, jer je njegovo mentalno zdravlje bilo haotično, ali ne vjerujem da se ubio", rekao je Georgiou.

Pjevač je umro u 53. godini na Božić. Obdukcijom nije utvrđen tačan uzrok smrti te će biti urađeni dodatni testovi.

Georgiou je rekao kako je crack bila najdraža Michaelova droga.

"Mislim da je svašta pomiješao s alkoholom i da mu je srce jednostavno stalo", kazao je.

Georgiou je bivši muzički producent koji je išao na turneje s Michaelom sve do 1998. godine. Istakao je kako želi znati šta se dogodilo s njegovim rođakom, ko mu je dao drogu i šta je sve bilo u njegovoj krvi u vrijeme smrti.

Kazao je kako je razgovarao s ljudima koji su bili bliski pjevaču, koji su istakli da je Michael bio bolje te da je pokušao voditi normalan život. Georgiou vjeruje da ga je nešto povuklo nazad na mračnu stranu.

Negirao je da je Michael koristio heroin, kazavši kako su takvi navodi totalna glupost jer vrlo dobro zna da je to droga koju nikada nije konzumirao.

Georgiu je rekao i kako ima neobjavljenu kolekciju pjesama koje je otpjevao Michael, za kojeg kaže da je bio nevjerovatna, velikodušna i ljubazna osoba.

"Incident iz 1998. godine, gdje je uhvaćen s muškarcem u javnom toaletu na Beverly Hillsu, je doživio kao olakšanje, jer je počeo otvoreno govoriti o svojoj seksualnosti. Bio je iskren i mrzio je laži", rekao je njegov rođak.

Otkrio je kako je Michael često znao sjesti u svoj automobil koji bi napunio hranom. Vozio se Londonom na Badnju večer i dijelio hranu beskućnicima. Jednom prilikom je kupio sve predmete koji su bili na aukciji Fondacije Eltona Johna.

"Bio je zaista dobar čovjek", zaključio je Georgiu.