"Nije umrla prirodnom smrću"
0

Roditelji Brittany Murphy podnijeli nove tužbe zbog smrti glumice

Sarajevo-x.com
Brittany Murphy
Brittany Murphy
Roditelji američke glumice Brittany Murphy, koja je preminula u 32. godini, odlučni su u svojoj namjeri da dokažu kako njihova kćerka nije umrla prirodnom smrću.

Otac pokojne glumice Angelo Bertolotti tužio je Ured mrtvozornika u Los Angelesu jer je potvrdio službeni uzrok smrti. Bertolotti navodno pokušava doći do vlasi kose svoje pokojne kćerke kako bi je sam poslao na analizu.

Obdukcija tijela Brittany Murphy pokazala je da je ona umrla od posljedica jake upale pluća i manjka željeza u krvi.

No, njeni roditelji su izrazili sumnju u tačnost rezultata autopsije, jer nije urađen toksikološki test. Smatraju, stoga, da smrt njihove kćerke nije dovoljno istražena.

Bertolotti sada traži da mu se iz Ureda mrtvozornika pošalju uzorci kćerkine kose i dlaka sa lica. Glumicina majka Sharon Murphy je prije mjesec dana podnijela tužbu protiv svojih bivših advokata zbog pravne zloupotrebe.

Murphy tvrdi da ju je pravni tim prevario nagovorivši je da odustane od tužbe protiv građevinske kompanije koja je sagradila kuću u kojoj je Brittany živjela, a u kojoj je nakon njene smrti pronađena toksična plijesan koja je navodno bila uzrok njenog obolijevanja te kasnije smrti.

Sharon je tužila građevinsku kompaniju za ubistvo iz nehata da bi kasnije pristala na nagodbu. Brittany je preminula 2009. godine, a samo pet mjeseci kasnije preminuo je i njen suprug.