Operacija srca uspjela
0

Robin Williams uskoro izlazi iz bolnice

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Popularni glumac Robin Williams uspješno se oporavlja nakon operacije srca u klinici Cleveland, a ljekari su izjavili da je operacija prošla u najboljem redu, piše AP.

Robin Williams, 57-godišnji holivudski glumac 13. marta je imao operaciju zamjene srčanog zaliska, a u slijedećoh osam sedmica očekuje se i potpuni oporavak poznatog komičara, izjavili su njegovi glasnogovornici Mara Buxbaum i Chris Kanarick.

'Njegovo srce je stabilno, jako, a u sljedećih nekoliko sedmica moći će se vratiti normalnim aktivnostima bez ikakvih limita', dodao je dr. Marc Gilinov, kardiovaskularni hirurg koji je operisao glumca.

Slavni komičar Robin Williams, čiji je brat prošle godine umro od komplikacija prilikom operacije srca, uplašio se nakon što mu je prilikom jednog stand up nastupa pozlilo, te je u potpunosti izgubio dah. Nakon toga 57-godišnji glumac je otkazao nekoliko nastupa na Floridi, te je zadržan u bolnici.

Robin Wiliams je 1997. godine dobio Oscara za sporednu ulogu psihologa u filmskoj uspješnici 'Good Will Hunting'. Godine 2006. glumac je imao problema s ovisnoću o alkoholu te je dva mjeseca proveo na rehabilitaciji.

Williams je poznat po svom izvanrednom komičarskom daru pred kamerama i uživo, te odličnim improvizacijama prilikom stand up nastupa.