15. juna
0

Roberto Cavalli dolazi u Sarajevo na koncert Jamesa Blunta

Sarajevo-x.com
Specijalni gost pop zvijezde Jamesa Blunta 15. juna u Zetri bit će poznati svjetski dizajner Roberto Cavalli, inače veliki prijatelj uspješne Sarajke Sanele Jenkins, poznate humanistice koja je zaslužna za ovaj posjet.

Roberto Cavalli je poznat kao veliki prijatelj svjetskih muzičkih i filmskih zvijezda poput Lennyja Kravitza, Madonne, Drew Barrymore, Sharon Stone, Jennifer Lopez i mnogih drugih, za koje je i dizajnirao određene odjevne predmete.

James Blunt, mladi britanski muzičar je u samo nekoliko godina postao fenomenom svjetske pop muzike. Nakon profesionalne vojničke karijere, u kojoj je služio i u snagama KFOR-a, ovaj Englez se odlučio okušati u muzičkim vodama i, suprotno očekivanjima, vjerojatno i njegovim vlastitim, debitantski rad "Back To Bedlam" napravio je pravu pometnju i promijenio izgled svjetskih poplista. Prodat je u nevjerovatnih 11 miliona primjeraka.

James Blunt je određene stihove svojih pjesama posvetio i Sarajevu, i poznat je kao veliki prijatelj BiH, te je iz tog razloga njegova želja bila da nastupi u Sarajevu kao jedinom gradu u regionu na balkanskoj turneji, javljaju organizatori Art Zone.

Karte za ovaj koncert koštat će 35 KM i 45 KM, a rezervacija se može izvršiti i putem web sitea www.art-zone.ba