Navodno slučajno
36

Robert Pattinson potrošio stotine dolara lažnog novca koji je koristio na snimanju filma

Piše: Dž. Č.
Robert Pattison (Foto: EPA)
Robert Pattison (Foto: EPA)
Reditelji filma "Good time" braća Josh i Benny Safdie, u kojem je glavni protagonist Robert Pattinson odigrao životnu ulogu, otkrili su nedavno u intervjuu za Vulture kako je glumac počinio veliki zločin prilikom snimanja ove drame.

Naime, Pattinson je navodno bio toliko opsjednut ulogom Conniea Nikasa da je često poslije snimanja ostajao u njegovom kostimu i hodao tako ulicom. Jednom prilikom, kako je ispričao Josh, glumac mu je došao i rekao kako je poprilično siguran da je počinio savezni zločin.

"Rekao mi je kako je slučajno potrošio nekoliko stotina dolara lažnog novca koji smo koristili u filmu", rekao je Josh, na što je njegov brat Benny dodao: "Izgledao je kao pravi novac. Naš čovjek koji pravi rekvizite bio je veoma uporan da napravi novac koji će po svim standardima izgledati kao pravi. Bio je tako realan".

Pattinson je navodno ušao u trgovinu te na kasi izvukao iz džepa nekoliko stotina dolara, ne gledajući čime plaća. Poslije je shvatio da je pogriješio, ali braća Safdie nisu otkrila da li se Pattinson vratio u trgovinu ostaviti pravi novac.

Britanski glumac u filmu "Good time" glumi Connieja koji se bori s gradskim kriminalom kako bi spasio brata koji je završio u zatvoru zbog neuspjele pljačke banke.