"The Sympatizer"
16

Robert Downey Jr. u različitim izdanjima na setu nove serije: Pokazao niz transformacija

N. O.
Foto: Page Six/The Image Direct
Foto: Page Six/The Image Direct
Robert Downey Jr. za potrebe serije "The Sympatizer" morao je u nekoliko navrata mijenjati svoj izgled, a na posljednjim fotografijama sa seta može se vidjeti potpuno ćelav.
Nagrađivani glumac viđen je s potpuno obrijanom glavom, dok je nosio crnu duksericu s rajsferšlusom, plavu trenerku i bijelu majicu. Fotografije su snimljene u petak dok su glumci i ekipa pravili pauzu od snimanja kako bi ručali na setu.

Sudeći prema fotografijama, proćelavi izgled nije bio jedini makeover koji je Downey imao dok je snimao novu seriju.

Zvijezdu "Iron Mana" smo također mogli vidjeti kako na setu šeta bez majice, ali ovaj put s upadljivom frizurom - crnom kosom srednje dužine.

Djelovalo je kako je i prilično izgubio na težini dok su mu se na fotografijama bez majice ocrtavali zategnuti mišići.

Ranije je primijećen s crvenom perikom, a ovo izdanje je privuklo znatnu pažnju jer je djelovao prilično neprepoznatljivo.

Razlog zašto se Downeyjev izgled stalno mijenja na fotografijama sa seta je taj što navodno igra nekoliko sporednih uloga u HBO-ovoj drami.

Radnja serije događa se 1975. godine, odnosno nakon Vijetnamskog rata i govori o francusko-vijetnamskom špijunu, koji živi u prihvatilištu za izbjeglice u Los Angelesu. Njega glumi Hoa Xuande.

Downey Jr. je negativac i igra više sporednih uloga, od kojih svaka predstavlja "produženu ruku američkog establišmenta". U filmu također glume Fred Nguyen Khan, Toan Le, Vy Le, Alan Trong i Sandra Oh.