Iznenadio fanove
9

Robert Downey Jr. priznao da je zbog marihuane uhapšen u Disneylandu

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iako je trenutno jedan od najomiljenijih heroja brojnih mališana, zahvaljujući njegovoj ulozi Ironmana, Robert Downey Jr. nekada je pravio probleme, o čemu je pričao na "Disney D23 Expo" događaju ovog vikenda.

"Evo jedne interesantne informacije za vas. Prvi put kada sam posjetio Disneyland, na jednoj od gondola sam konzumirao marihuanu. Uhapsili su me i odveli u nevjerovatno prijateljski nastrojenu policijsku stanicu, gdje su me samo upozorili da to više ne radim. Dugo sam šutio o ovome, bilo me je stid, večeras to mogu podijeliti sa svima vama", sa osmijehom je pričao harizmatični glumac.

Zatim je dodao kako nije imao dozvolu za konzumiranje marihuane u gondoli, te se našalio kako sa cijelom tom pričom ne želi poslati poruku svijetu kako je moguće dobiti takvu dozvolu.

"Drago mi je što sam imao priliku raditi na filmovima kao što su Ironman i Avengersi. Mislim da nam ti filmovi pokazuju koliko tehnologija može pomoći u popravljanju i uništavanju svijeta... Sve je ovo predivan dar", kazao je između ostalog.