Još jednom razljutio fanove
0

Robbie Williams pokreće internet stranicu za kockanje

Sarajevo-x.com
Pjevač Robbie Williams zasigurno nije anđeo, to već znamo, ali se potrudio da još jednom to dokaže i razljuti fanove.

Bivši pjevač grupe Take That, za kojeg su se vezivale i razne priče o konzumiranju narkotika, pokrenuo je web stranicu za poker. Ovo je pokrenulo lavinu napada na Robbiea, bar kada su u pitanju aktivisti za borbu protiv kockanja, koji tvrde da će pjevač zarađivati na ranjivoj grupi, odnosno ovisnicima o kocki.

Stranica koja bi trebala biti lansirana u ovoj godini, prema tvrdnjama pokretača, imat će fokus na zabavi, no neke od igara će se ipak plaćati.

Političarka iz Velike Britanije Tessa Munt je avaj posljednji "ispad" popularnog pjevača nazvala sramotnim.

"Ogorčena sam zbog ovoga. On izravno cilja na svoje obožavatelje, uključujući i djecu. Budući da je i sam bio ovisnik o antidepresivima, smatram da bi novac koji zaradi trebao ići u dobrotvorne svrhe i to upravo za ljude koji imaju sličan problem", rekla je Munt za Daily Mirror.

Protiv pjevača su se okrenuli čak i njegovi najveći fanovi koji su na oficijelnoj fan stranici pjevača napisali veoma negativne komentare.

Jedan od fanova je napisao: "Mislim da Robbie vrlo dobro razumije šta je ovisnost. Pitam se koliko će ovo porodica uništiti?".

Međutim, glasnogovornik ovog pjevača je ustvrdio da je cijeli projekat još uvijek u ranoj fazi i da ne postoji namjera o eventualnoj zaradi na ovakav način.

Williams je 2007. godine priznao ovisnost o tabletama te se sam javio na program za odvikavanje.