Showbiz
0

Rijetke fotografije Marilyn Monroe u galerijama širom SAD-a

Sarajevo-x.com
Osam intimnih portreta Marilyn Monroe koje je fotografisala američka novinarka Eve Arnold izloženo je u galerijama širom SAD-a. Fotografije se prodaju u ograničenom broju a početna cijena im je 432 dolara, saznaje "Daily Mail".

Odjevena u jednostavnu bijelu majicu i kose svezane u kikice, glumica izgleda puno drugačije nego što su navikli njeni obožavatelji. Fotografije su snimljene dok se zvijezda opuštala na snimanju filma "The Misfits", iz 1961. godine, što je ujedno i posljednji film koji je snimila.

"Sviđale su joj se moje fotografije i bila je dovoljno pametna da shvati da je to bio drugačiji način da se prikaže njen karakter", rekla je Arnoldova, kojoj je sad 98 godina. "Fotografije su postale nit koja nas je povezala. Marilyn je bila veoma važan dio moje karijere. Mislim da sam i ja pripomogla njenoj."

O lijepoj glumici, koja je izvršila samoubistvo prije 50 godina, trenutno se snima film koji će biti baziran na romanu Andrewa O'Hagana "The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe".

Knjiga je osvrt na posljednje dvije godine života glumice prije njene smrti 1962. godine, ispričane iz ugla njenog psa, malteškog terijera Mafa, kojeg joj je poklonio pjevač Frank Sinatra 1960. godine.