Showbiz
13

Rihanna otkazala nastup u Kolumbiji zbog straha od Zika virusa

Klix.ba
Pop zvijezda Rihanna otkazala je nastup na festivalu Lollapalooza Colombia zbog straha od Zika virusa. Ovaj potez bio je i uzrok otkazivanja dvodnevnog muzičkog festivala jer nisu mogli naći glavnu zamjenu za nju.

Rihanna je bila glavni "nosilac" ovog festivala koji je najavljivan mjesecima ranije. "Organizator izražava duboku zahvalnost svim fanovima koji su trebali doći na festival od prvog dana, kao i svim sponzorima i medijskim partnerima", napisao je organizator festivala u izjavi za medije.

Prvi festival Lollapalooza Colombia trebao se održati u Bogoti 17. i 18. septembra. Među najavljenim izvođačima bili su i Lana Del Rey i Wiz Kalifa. Svima onima koji su kupili kartu novac će biti vraćen.

Zika virus se smatra opasnim posebno za trudnice jer uzrokuje niz urođenih mana. Zika je zabrinula i organizatore Olimpijskih igara u Riju.

Rihanna se trenutno nalazi na turneji Anti World u Evropi u okviru koje će održati koncert u Švedskoj, a potom odlazi u Dansku. Ove sedmice objavila je i novi video za pjesmu "Sledgehammer" koja je napravljena za film "Star Trek Beyond".