Vizualna biografija
38

Rihanna objavila knjigu svojih fotografija: Moji fanovi vole gledati, a ne čitati

Dž. L.
Rihanna je još jednom dokazala kako je neumorna dama koja uvijek ima na umu nešto novo, a ovaj put donijela je fanovima knjigu koju je predstavila kao vizualnu fotografiju.

U izdanju londonske kuće Phaidon, knjiga naziva "Rihanna" sadrži hiljadu fotografija koje je pjevačica sama odabrala, a koje prikazuju njen život od djetinjstva, preko raznih uspjeha, turneja do slatkih detalja iza zavjese.

Devetorostruka dobitnica Grammyja kaže kako je svjesna da će njeni fanovi radije gledati fotografije nego što bi čitali knjigu zbog čega se odlučila na ovaj korak.

"Moji fanovi su mladi i moramo biti iskreni, to je Instagram generacija koja voli gledati, a ne čitati. Ali, u isto vrijeme obostrano je zadovoljstvo jer je ovo dio umjetnosti na koji sam veoma ponosna. Osjećam da je ovo nešto što moji fanovi zaista žele. Oni žele sjećanja koja mogu podijeliti s njima. I onima koji nisu moji fanovi, knjiga otkriva ko sam ja zapravo. Mnogo je ličnih stvari i fotografija koje moji fanovi nisu imali priliku vidjeti. Postoje uvijek slike onoga što radim kada me ne vide. Oni žele znati šta još postoji tamo, šta je skriveno, šta propuštaju... ", ispričala je pjevačica koja je na knjizi radila više od pet godina.

Ljepotica sa Barbadosa kaže kako svaka fotografija krije mnogo više nego što ustvari prikazuje.

"Možete se vratiti tačno u trenutak kada je napravljena, prisjetiti se osjećanja, ko je bio pored vas, o čemu ste razmišljali... To je uživanje za mene", kaže pjevačica.

Knjiga je dostupna u prodaji, kao i online trgovinama, a košta 175 dolara.