Samo Madonni se šale nisu svidjele
0

FOTO+VIDEO / Ricky Gervais uspješno izvrijeđao holivudske zvijezde

Sarajevo-x.com
Ricky Gervais, voditelj svečane ceremonije dodjele Zlatnih globusa, ispunio je svoje obećanje kada je kazao da se neće suzdržavati kako bi noć bila što zabavnija. Ceremoniju je otvorio nizom sočnih i bezobraznih viceva o Kim Kardashian, Melu Gibsonu, Eddieju Murphyju, Jodie Foster...

Da će večer biti obećavajuća vidjelo se u prvih pet minuta svečanosti kada se našalio o veličini svog penisa i dužini braka Kim Kardashian.

A prije nego što je prijenos uživo završio producenti su se preznojavali kako bi odgovarajućim zvukom na vrijeme cenzurisali riječ *ebe.

Pedesetogodišnji voditelj noć je počeo riječima: "Nervozni ste? Nemojte biti. Ne radi se o vama". Nije izostavio ni samu dodjelu nagrada kazavši da su Zlatni globusi u poređenju sa Oscarima isto što je Kim Kardashian za Kate Middleton.

"Malo glasniji, malo otrcaniji, malo pijaniji i lakši za kupiti...navodno", kazao je Gervais.

Doduše, ni dodjela Oscara nije bila pošteđena kada se Gervais okomio na komičara Eddieja Murphyja koji je trebao voditi ovogodišnju dodjelu, ali se povukao nakon što je producent Brett Ratner dao otkaz.

"Kada jedan muškarac Norbitu kaže 'da', a vama 'ne', onda ste u nevolji. Obožavam Eddieja. On voli da se prerušava. Raznovrstan je".

Možda i najgromoglasniji smijeh izazvala je sočna šala o Jodie Foster, koja je režirala film The Beaver u kojem glumi Mel Gibson. Iako je navodno dobio listu stvari i ličnosti koje ne smije spomenuti, duhoviti Gervais se na to nije previše obazirao.

"Ne smijem ove godine spominjati Mela Gibsona, njegov privatni život, političke stavove i njegove posljednje filmove, pogotovo Beaver. Nisam ga gledao. Niko od muškaraca s kojima sam razgovarao nije ga gledao, ali to ne znači da nije 'dobra'", kazao je Gervais u šali koja je imala seksualne konotacije.

Kamera je zatim prikazala Jodie koja je podigla palac gore, što je značilo da je šalu dobro podnijela. No, jednoj osobi se Gervaisove šale nisu svidjele - Madonni, koja je dodijelila Zlatni globus za najbolji strani film.

Najvljujući je Gervais je rekao:

"Naša sljedeća prezenterka je kraljica popa", a zatim je pogledao u Eltona Johna i kazao: "Ne mislim na tebe. Ona je žena od glave do pete. Uvijek moderna, materijalna djevojka i uvijek poput djevice. Molim vas, pozdravite Madonnu" .

Očigledno nezadovoljna Madonna je odgovorila: "Još uvijek sam djevica Ricky pa zašto onda ne dođeš i napraviš nešto po tom pitanju?".

"Nisam poljubio djevojku već nekoliko godina, ali samo na televiziji", odgovorio je Ricky i pobjegao sa scene.

Nije zaboravio spomenuti ni razvode slavnih osoba. "Arnold i Maria, J.Lo i Marc Anthony. Ashton i Demi, Kim Kardashian i neki lik kojeg se niko neće sjećati, nije se dugo zadržao, 72 dana. Brak koji je trajao 72 dana! Slušao sam duže govore Jamesa Cemrona", kazao je Gervais, koji je tokom cijele ceremonije pio pivo.

Unatoč tome što nije poštedio nikoga, holivudske zvijezde mu nisu zamjerile na oštrom jeziku. Štaviše, nakon ceremonije su ga brojni pohvalili kazavši da je bio veoma zabavan i duhovit.