Zajedno od 2014.
47

Richard Gere nakon što je stupio u treći brak: Najsretniji sam čovjek u univerzumu

Klix.ba
Popularni glumac Richard Gere izjavio je za magazin "Hello!" kako je najsretniji čovjek u univerzumu otkako je oženio treću ženu Alejandru Silvu.

Zvijezda filma "Pretty Woman" i španska aktivistica vjenčali su se na Gereovom ranču u predgrađu New Yorka u aprilu. Ceremonija je bila inspirisana Indijom, a par je stigao u tuk-tuku.

"Najsretniji sam čovjek u univerzumu. Kako ne bih bio? Oženjen sam prelijepom ženom koja je pametna, osjećajna, posvećena pomaganju drugima, zabavna, strpljiva, zna opraštati i odlično kuha, a pravi najbolje salate na svijetu", rekao je Gere.

Par se upoznao kada je Gere odsjedao u hotelu koji je u vlasništvu Silvinih roditelja u Positanu u Italiji 2014. godine. Tridesetpetogodišnjakinja koja vodi humanitarnu organizaciju za beskućnike u Španiji, otkrila je kako je Gere slao cvijeće sve dok nije prihvatila da izađe na sastanak s njim, te da joj redovno piše pjesme.

"Alejandra meditira, ona je vegetarijanka, odlična majka, ima dodir anđela i Španjolka je, iz zemlje kraljeva i kraljica. Ne možete bolje od toga", rekao je Gere.

Glumac je bio u braku sa Cindy Crawford (1991-1995) i glumicom Carey Lowell (2002-2016) s kojom ima 18-godišnjeg sina Homera. Silva ima petogodišnjeg sina iz prethodnog braka.