Showbiz
0

Richard Dreyfuss tuži oca

FENA
Da dijete tuži vlastitog oca nije svakodnevna pojava, pogotovo ako to dijete ima 60 godina, kada je planetarno poznati glumac i kada potražuje pozajmicu koju je dao prije 24 godine.

No, to je upravo što Richard Dreyfuss radi ovih dana. Godine 1984. Richard je svom ocu i ujaku posudio 870 hiljada dolara, a očito je da je Dreyfuss stariji računao na to da će Richard na pozajmicu zaboraviti. Sada, 24 godina poslije, Richard novac traži natrag - i to putem policijske prijave.

Glumac Richard Dreyfuss pokrenuo je sudsku tužbu protiv vlastitog oca i ujaka zbog pozajmice stare gotovo 24 godine koju mu dvojac navodno nikada nije vratio.

Zvijezda filma "Ralje" kaže kako je ocu i ujaku 1984. godine posudio 870 hiljada dolara za izgradnju poslovne zgrade u Los Angelesu, a u policijskoj prijavi koju je ispunio u petak navodi kako mu je njegov ujak Gilbert odbio vratiti posuđeni novac. Richard ih je odlučio prijaviti za "prijevaru i zlonamjernost", a uz posuđeni novac glumac potražuje i kamate. Niko od obitelji Dreyfuss nije htio komentirati slučaj.