Princeza Leia
14

Rezultati obdukcije: Carrie Fisher preminula usljed prestanka disanja u snu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zvijezda Star Warsa Carrie Fisher preminula je od aponeje u snu i "drugih faktora", potvrdili su rezultati obdukcije. Ranije je objavljeno da je 60-godišnjakinja, najpoznatijija po ulozi princeze Leie, pretrpjela srčani udar, ali je mrtvozornik u izjavi kazao da nije tačno utvrđeno da je to bio uzrok smrti.

Apneja je stanje u kojem osoba prestaje disati na nekoliko sekundi ili minuta, posebno tokom sna. Osim toga, kao uzroke smrti mrtvozornik navodi druge faktore, kao što su srčane bolesti i konzumiranje droga.

"Moja majka se cijeli život borila protiv ovisnosti o drogama i duševne bolesti. Na kraju je umrla od toga. Tokom svog života je uvijek bila otvorena o društvenim stigmama koje okružuju te bolesti",napisala je njena kćerka u saopćenju koje je People objavio nakon što je mrtvozornik objavio uzrok smrti.

U saopćenju mrtvozornika stoji da će uzrok smrti biti naveden kao neodređen.

Fisher se razboljela tokom turneje na kojoj je promovisala svoju knjigu The Princess Diarist 23. decembra, a preminula je četiri dana kasnije. Njena majka Debbie Reynolds preminula je dan kasnije.