"Ima puno ideja"
3

Reperica Cardi B se vraća u školu: Mislim da želim biti političarka

N. I.
Cardi B (Foto: EPA-EFE)
Cardi B (Foto: EPA-EFE)
Cardi B je bacila oko na mjesto poslanika u američkom Kongresu, jer ima "puno smislenih ideja".

Cardi B, rođena kao Belcalis Marlenis Almanzar, jedna je od najpoznatijih reperica današnjice. Otkako je prije par godina izdala singl "Bodak Yellow", postala je prava tvornica hitova. Prije nego što je postigla uspjeh u muzičkoj industriji, bila je televizijska i internet zvijezda.

Sudeći prema nedavnom nizu njenih objava na Twitteru, Cardi B se zasitila slave showbusinessa, pa je pažnju sada usmjerila na politiku.

"Mislim da želim biti političarka. Jako volim vladu, iako se s njom ne slažem", glasio je jedan od njenih nedavnih tvitova.

Ambiciozna reperica objasnila je da je uvjerena kako bi uspješno osvojila utrku za mjesto poslanika u američkom Kongresu, jer ima puno ideja koje imaju smisla. Njen plan je vratiti se u školu na nekoliko godina i posvetiti se svom obrazovanju.
Ovo nije prvi put da Cardi B pokazuje zanimanje za politiku. Proteklog ljeta je s Bernijem Sandersom, senatorom i predsjedničkim kandidatom, raspravljala o sadašnjem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Videosnimku njihovog razgovora Bernie Sanders je objavio na svom YouTube kanalu.

Ako se pitate zbog čega jedan ozbiljan pretendent na najvišu političku funkciju u SAD-u razgovara s jednom repericom, odgovor leži u ogromnom broju pratitelja koje Cardi B ima na svojim društvenim mrežama. Samo na Instagramu je prati skoro 58 miliona korisnika.

Ostaje nam vidjeti koliko je Cardi B ozbiljna u svojoj namjeri da se kandiduje za Kongres i da li bi svoje pratitelje i ljubitelje uspješno pretvorila i u glasače.