Oštre osude
3

Reper T.I. zapalio društvene mreže nakon što je rekao da s kćerkom posjećuje ginekologa

Dž. L.
T.I. (Foto: AFP)
T.I. (Foto: AFP)
Reper T.I. našao se na meti oštrih osuda nakon što je rekao da redovno posjećuje ginekologa sa svojom kćerkom kako bi se uvjerio da je njen himen, kako kaže, još uvijek netaknut.

U epizodi podcasta "Ladies Like Us" koji je debitovao ove sedmice, T.I. je rekao da sa sada 18-godišnjom kćerkom godišnje ide na ginekološki pregled.

Kada su 39-godišnjeg repera tokom emisije upitali da li je razgovarao o seksu sa svojom djecom, on je odgovorio: "Nismo samo razgovarali. Imamo godišnje odlaske kod ginekologa kako bismo provjerili njen himen".

Jedna od voditeljica potom je upitala repera da li i on ide s kćerkom na pregled, a on je odgovorio da ide.

Društvene mreže "zapalile su se" nakon toga i uslijedile su brojne kritike.

"I mnoge druge aktivnosti, osim seksa, mogu vam istegnuti himen, poput vožnje bicikla ili generalno bavljenja sportom", tvitovali su iz neprofitnih organizacija.

Epizoda od gotovo sat vremena nakon brojnih kritika uklonjena je sa popularnih podcast platformi poput Applea, iako se i dalje može preslušati u Google pretraživaču.

T.I., inače dobitnik Grammyja, nije se želio oglasiti nakon svih kritika.

Voditeljice emisije "Ladies Like Us" Nadia Moham i Nazanin Mandi izvinile su se na Instagramu zbog emisije u kojoj je gostovao T.I.

"Potpuno smo bile šokirane i kada se osvrnemo, trebale smo reagovati potpuno drugačije u trenutku. Podržavamo i volimo žene te smatramo da mogu tretirati svoja tijela onako kako to one žele. Mi nismo savršene i preuzimamo potpunu odgovornost za naš nedostatak te neprestano učimo na ovom putu", izjavile su voditeljice.