Izazvao reakcije
31

Reper Drake se pohvalio roze manikurom na Instagramu, potom se morao braniti zbog kritika

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kanadski reper Drake na Instagramu se pohvalio svježom manikurom, međutim, fotografija njegovih roze noktiju izazvala je negativne reakcije te se naposlijetku morao braniti.

Kontroverza je počela kada je reper Lil Yachty ostavio komentar o Drakeovom izgledu na Instagram objavi. Među kritičarima se našlo i ime samoproglašenog mizoginiste i kontroverznog influencera Andrewa Tatea.

Drake je na sve kritičke komentare odgovorio optužujući svijet da je homofoban. Međutim, ostaje nejasno da li je Drakeov komentar trebao biti shvaćen ozbiljno ili u šali.

Reper je ponosno pokazao svoje nokte na svojoj Instagram priči. Odlučio se za roze manikuru neposredno prije nego što je krenuo na turneju" It's All a Blur" sa 21 Savageom. Međutim, neki fanovi nisu bili impresionirani njegovim novim stilom, uz sarkastične opaske da će potencijalno nositi crveni ruž.
Dok su neki obožavatelji kritikovali Drakeov izbor laka za nokte, drugi su stali u njegovu odbranu, optužujući kritičare da su homofobni i promovišu toksičnu muškost. Naglasili su da uređivanje noktiju nije ograničeno samo na žene i ne umanjuje nečiju muževnost.