Showbiz
0

Reper DMX uhapšen zbog posjedovanja droga i maltretiranja životinja

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Rap zvijezda DMX uhapšena je u petak na osnovu postojane sumnje o posjedovanju droge i okrutnom ophođenju prema životinjama. Nakon obavljene pretrage, policija je u kući pronašla oružje, droge, a i otkrila je da je DMX zlostavljao svoje ljubimce, pit bulove.

Iz ureda šerifa okruga Maricopa stigla je obavijest da je tridesetsedmogodišnji DMX, čije pravo ime je Earl Simmons, zabarikadirao ulaz u spavaću sobu kada su policijski službenici upali u njegovu kuću u tri sata ujutro. Na kraju se DMX predao bez pružanja daljeg otpora.

Ovo je drugi put u sedmici da je DMX, kojeg su proslavile hard-core rap pjesme i hit albumi kao što su "It's Dark and Hell is Hot", pokušao izbjeći policijske službenike.

Državna policija je najprije uhapsila DMX-a jer je vozio brzinom od 183 km/h na autoputu.

Prošlog augusta policijske snage su upale u dom repera u zajednici Cave Creek, u blizini Phoenixa. Tamo su pronašli 12 uznemirenih pit bulova kao i tri mrtve životinje, djelimično zakopane na njegovom zemljištu. Također su pronašli i vatreno oružje.

Ovog puta policijski dužnosnici su u kući DMX-a pronašli ilegalnu drogu i pet kučića pit bula, koji su naknadno uklonjeni iz kuće, objavio je Reuters.

Šerif Joe Arpaio je izjavio: “Sa svom ovom slavom i novcem, DMX nema dovoljno dobar izgovor što ne obezbjeđuje dovoljnu brigu za životinje”.