Milioni svake godine
38

Reper Diddy otkrio da svaki dan do kraja života mora plaćati Stingu za korištenje njegove pjesme

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Reper Diddy otkrio je da britanskom pjevaču Stingu plaća paušalnu svotu novca svaki dan, zbog korištenja dijela njegove pjesme za šta nije imao dozvolu.

Reper i producent oglasio se u srijedu na Twitteru i otkrio da plaća 5.000 dolara dnevno kao honorar za sampleovanje legendarnog singla iz 1983. godine "Every Breath You Take", na njegovoj pjesmi iz 1997. "I'll Be Missing You".

Hip hop mogul je podijelio isječak iz Stingovog intervjua 2018. godine za The Breakfast Club, gde su ga pitali da li je tačno da dobija 2.000 dolara dnevno od Diddyja za uzorak, što je potvrdio.

Međutim, Diddy je u novoj objavi pojasnio da je suma zapravo puno veća. Napisao je: "Ne. 5.000 dnevno. Ljubav za mog brata Stinga".

Tokom prvobitnog intervjua bivši frontmen benda The Police rekao je da je Diddy tražio dozvolu tek nakon što je pjesma objavljena, ali je dodao: "Sada smo jako dobri prijatelji".

Sting je potvrdio glasine da će morati plaćati do kraja života, također je pohvalio melodiju: "Bila je to prelijepa verzija te pesme."

Ako Diddyjeva uplata od 5.000 dolara bude isplaćena svaka 24 sata, Sting bi trebao zarađivao oko 1,8 miliona dolara svake godine.