Veličanje vandalizma?
56

Reper Cunami objavio snimak privođenja kojeg je snimao čovjek u policijskoj uniformi

N. C.
Sarajevski reper Emin Hadžiajlić - Cunami jučer je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a nakon što je pušten objavio je story na Instagramu na kojem je vidljivo kako ga snima čovjek u policijskoj uniformi.
Također, reper je objavio i fotografiju na kojoj policajac drži lisice, a koju je prema svemu sudeći uslikao policajac.

Naime, Cunami je priveden zbog iscrtavanja grafita po tramvajima, a činom objave snimka navodnog privođenja veliča vandalizam, ali i ponižava službene osobe.

Međutim, ako je čovjek u policijskoj uniformi pripadnik MUP-a KS i ako je snimao i fotografisao Cunamija tokom obavljanja svoje dužnosti odnosno tokom privođenja je krajnje poražavajuće i za svaku osudu.

Također, ukoliko se utvrdi da je pripadnik sarajevske policije snimao repera tokom privođenja očekuje se da isti bude sankcionisan od strane MUP-a KS.

Instagram Story navodnog privođenja Cunamija (Screenshot: Instagram)
Instagram Story navodnog privođenja Cunamija (Screenshot: Instagram)

Cunamijev tag "Rulof" je prepoznatljiv u sarajevskom javnom prijevozu, liftovima i drugim objektima. Upravo taj grafit se našao na jednom od tramvaja na kojima je pričinjena šteta tokom noći.

Podsjećamo, jučer je KJKP GRAS je prijavio policiji da su vandalizovani tramvaji u vrijeme dok su bili parkirani na dijelu tramvajskih šina od Željezničke stanice prema stanici "Muzeji".

Policijski službenici MUP-a KS su u kratkom vremenskom periodu identifikovali i pronašli osobu koja se dovodi u vezu vandalizmom te priveli Emina Hadžajlića - Cunamija.

Nakon što je utvrđeno da nije riječ o krivičnom djelu, uručena mu je kazna, a on je pušten kući. Prema važećoj Odluci, Cunami će zbog pisanja po javnom prijevozu morati da plati od 150 do 450 KM.