Razgovor o majčinstvu
0

Reese Witherspoon priznala da joj je bilo teško kada je njena kćerka krenula na koledž

DP
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kćerka glumice Reese Witherspoon, Ava Phillipe upisala je koledž što je glumici veoma teško palo. Za jedan magazin otvoreno govorila o majčinstvu i o tome koliko je povezana s knjigom na kojoj je temeljena njena nova mini-serija Little Fires Everywhere

"Tako je teško jasno reći što majčinstvo znači i u romanu postoji puno odlomaka o tome", rekla je Reese (44), prije nego što je predstavila odlomak iz knjige Celeste Ng.

"Jedan odlomak bio je o treniranju sebe da živite samo na mirisu jabuke onda kada je sve što želite, da je proždrete, da zabijete svoje zube u nju i konzumirate je, njene sjemenke, jezgru i sve ostalo. To je tako živopisan način da se opiše gubitak vaše djece kada odrastu. Moja se kći tada prijavila za koledž pa me to pogodilo kao strijela kroz srce", napisala je glumica.

Prošle godine se Reese otvorila i o tome s koliko tuge se suočila kada je njena kći, koja sada ima 20 godina, krenula na Univerzitet Stanford, gdje je i sama glumica nekada išla u školu.

"Čudno je kada vaša djeca kreću na koledž. Teško je. Nikada nisam mogla ni zamisliti kako je bilo mojoj mami", nastavila je.

I njena majka je bila uznemirena kada je Reese napustila Stanford kako bi se posvetila glumi, umjesto da postane plastični hirurg.

"Bila je ljuta zbog toga, vjerovatno, 10 godina, a onda sam joj kupila kuću, tako da je prešla preko toga", rekla je glumica jednom prilikom.

Witherspoon glumi pored Kerry Washington u seriji koja prati lik kojeg glumi Washington, Miju, koja se preseli u Ohio sa svojom kćeri tinejdžericom i povezala se s likom kojeg tumači Reese i koji se zove Elena. Njen lik u toj seriji dosta podsjeća na njenu mamu.

"Bila sam u elementu: Ja glumim Betty (svoju majku)", rekla je o ulozi.

Reese Witherspoon ima kćer Avu i sina Deacona (16) sa svojim bivšim mužem, Ryanom Phillippeom i sina Tennesseeja (7), s mužem Jimom Tothom.